Program Maj - Okt

Se tidligere arrangementer »
 

Jazz + Mad: Anne Mette Iversen Quintet (USA)

3. november 2018 kl. 18.30

Entré + mad 200 kr. (medl. 170 kr.)

Forsalg online:
www.go-syddjurs.dk

Du kan også nøjes med koncerten.
Den starter kl. 20.00.
Så skal du kun betale 110 kr (medl. 80 kr.)

Det bliver ikke bedre! Hun har gjort det igen! Anne Mette. En musikalsk træffer lige i jazzens solar plexus.

Se selv hvad de store internationale jazz-skribenter siger om gruppens seneste CD ROUND TRIP:

JazzScene: "A tour de force of tightly arranged, well-executed comtemporary jazz…full of inventive apporaches to the quintet format.
This serves to encapsulate what the quintet achieves throughout the album: turning Iversen’s impeccable and creative arrangements into exciting improvised music.”

Downbeat – Yoshi Kato – Septembe:
”Thoroughly compelling and wholly rewarding material.”

Jazz Weekly – George W. Harris – July 6:
”Ice cube cool and sharp”.

JazzTimes – Britt Robson – October:
”A blend of intimacy and adventure” & ”…a durable listening pleasure for new and expanded discoveries” & ”the band members are really hitting their stride.”

JazzTrau:l
”Brimming with bold sounds, Round Trip is a successful achievement where no redundancy is found. This CD packs all the virtuosity and straightforwardness of these musicians whose rapport is equally laudable since they bring a cutting honesty and luxurious gravitas into the innovative jazz sphere.”

Anne Mette er ikke hvem som helst. Hun kan som langt de fleste unge og yngre jazzmusikere skrive nogen af jazzens allerstørste og kendteste musikere på sin ”spille-sammen-med-liste”, men hun er ikke en name-dropper. Hun er grebet af musikken som kunstart – og i særdeleshed jazzen. Fremfor at have spillet med den og den, er det af større betydning, at hendes tidligere udgivne dobbeltalbum Best of the West + Many Places, da det i en af USA's mest ansete jazzblogs kom i fornemt selskab med udgivelser af Wayne Shorter, Brad Mehldau, Chico Hamilton og Dave Douglas ved sin udgivelse.
I 2016 var Anne Mette Composer of Residence for Norrbottn Big Band – et af Europas fineste big bands. Hun har skrevet en stor koncert til orkestret, som hun i 2017 var på tourné med og spillede bl.a. på Jazzfestivalen i Aarhus. CDen er på vej og vil være tilgængelig ved koncerten d. 3.11. Det er et enestående værk, som ligesom Anne Mettes kompositioner for hendes små grupper er båret af en helt usædvanlig melodisk styrke og elegance. Det melodiske element er det som karakteriserer Anne Mette i forhold til de fleste jazz-komponister og arrangører.

Så rent musikalsk er der noget helt usædvanligt i vente, når Anne Mette kommer med sin kvintet. Hun præsenterer os for nyt materiale, som afveksler med velprøvede, sejt swingende klassikere fra sit repetoire.

Men før den musikalske lækkerbisken har du chancen for at stemme dit sind og dit fysiske velbefindende. Du kan tilfredsstille din mave med en lækker buffet bestående af 6 – 10 lækre retter, som Kalø Højskoles kok tilbereder. Vi har bedt ham anrette en musikalsk buffet, der kan sætte gang i swingningerne og få backbeatet til at gå i forvejen. Med den menu i maven bliver musikken endnu smukkere, inciterende og vedkommende. Så er det ikke kun maden der fylder, men også musikken.
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur