Program Maj - Okt

Se tidligere arrangementer »
 

Skuespiller Per Pallesen åbner årets Vinfestival i

1. november 2018 kl. 19.00

Arr.: FOF
Entré 425 kr.

Per Pallesen åbner dette års Vinfestival I Ebeltoft med et kombineret erindringsforedrag og vinsmagning. Aftenen tilbydes i et samarbejde med Ebeltofts 2 prominente vinforhandlere - Kristian Busk Glerup fra Hos Walter og Mogens Lorentsen fra Lorentsens Vinforsyning. Desuden har Ældresagen i Ebeltoft også meldt sig i samarbejdet og sikret deres medlemmer nogle pladser på dette arrangement, som foregår i Kulturministeriet torsdag den 1. november.

Skuespiller Per Pallesen fortæller sjovt og uhøjtideligt om første gang interessen for vin virkelig slog gnister, om at blive glemt i en låst vinkælder, og om, hvordan det kan komme så vidt, at man må slikke dyrebare dråber op fra et lufthavnsgulv.
Aftenen krydres med en samling små, fine historier, hvor han fortæller om flere kendte danskere og om deres smukke, sjove, våde - og største - vinoplevelser.

Per Pallesen hævder selv, at han i vinens verden kun er amatør. Men han kunne lige så godt have kaldt sig ambassadør, for få har som han medvirket til at udbrede interessen for vin i Danmark - og gjort det med så stor en gennemslagskraft. At han derhjemme har en velforsynet vinkælder siger sig selv. Det er hans hobby, siger han - en hobby, han har haft siden 1962. Så det er blevet til en del flasker og læsning om de gyldne dråber. Per Pallesens viden på området er efterhånden stor og vidtfavnende, såvel i forhold til de enkelte vinproducerende lande som de enkelte distrikter. Han er optaget i vinbroderskaber i Bordeaux, Bourgogne, Cahors, Armagnac og Alsace. Han er Chevalier de Confrèrie des Chevaliers du Tastevin, medlem af Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs og æresmedlem af Fédération Cuisinier Exclusive d´Europe.
Aftenens vine leveres fra Hos Walter og Lorentsens Vinforsyning og der smages på 6 forskellige vine fra ovennævnte områder. Vinene kan - til fordelagtig pris - bestilles på aftenen.
Der er begrænsede pladser til dette arrangement, hvorfor hurtig tilmelding tilrådes.
Der kan købes billetter ved Ældresagen i Ebeltoft, Hos Walter, Lorentsens Vinforsyning og på FOFs hjemmeside.
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur