Program Juni - Nov

Klassiske Koncerter - Aarhus Sinfonietta
27. juli 2018
læs mere »
Se tidligere arrangementer »
 

AFLYST - MIT LIV MED VIN OG MUSIK

20. september 2017 kl. 19.00

Vi må desværre aflyse arrangementet pga. for få solgte billetter.
Vi håber på jeres forståelse ...

--- AFLYST ---

Entré inkl. vinsmagning 150 kr. (medl. 100 kr.)

Foredrag og koncert med forfatteren JENS RØMER & guitaristen FINN OLAFSSON: ”MIT LIV MED VIN OG MUSIK”

Et intenst og spændende foredrag med forfatteren Jens Rømer om hans to helt store passioner: Vin og musik.

Jens Rømer udgav sidste efterår sin debutbog ”Mit liv med vin og musik”, som er udkommet på Musikforlaget Olafssongs.

Foredragsarrangementet spiller på flere oplevelser og sanser: Vin, mad, musik, fortællinger om personlige oplevelser, økologi og biodynamik - og rejser til en række vinproducenter i Frankrig. Alt sammen ledsaget af betagende billeder, videoer og musik.

”Da jeg, sammen med min kone Birgit Rømer og vores to små børn, valgte at flytte fra Hillerød til Vacqueyras i det sydlige Rhône-vindistrikt i Sydfrankrig, var det uden nogen form for økonomisk sikkerhed. Men drømmen om et liv i det sydfranske var stor, så vi tog chancen.

I min bog, ”Mit Liv med Vin og Musik”, fortæller jeg om mit liv med vin og musik – de to passioner, som har fyldt mit liv med intense oplevelser. Jeg fortæller om min interesse for musik, om at udøve musik og om, hvordan frankofilen i mig, og dermed også min store passion for vin, blev født.

Det er også en rejse rundt i Languedoc og Rhône-vindistrikterne, hvor jeg besøger 18 forskellige økologiske og biodynamiske vinproducenter. Og så har jeg lavet det lille eksperiment at lade nogle af mine musiker- og komponistvenner inspirere til at skrive ny musik til vinene. Jeg gav hver musiker/komponist et par flasker af en udvalgt vinproducents vine til at lade sig inspirere af. Resultatet af dette er der kommet 21 stykker musik ud af, som kan høres, gerne med et godt glas vin, på bogens to indlagte CD’er.” Alt dette fortæller Jens Rømer om i foredraget.

Vi skal smage vine fra tre forskellige domainer i Sydfrankrig, som producerer deres vine økologisk:
Domaine de Montvac
Château des Estanilles
Domaine Colline de L’Hirondelle

Foredraget afsluttes med delikat livemusik med guitaristen Finn Olafsson - én af leverandørerne til ”vinmusikken”. Han har bidraget med ”Une Chanson pour Clavel” – et stykke guitarmusik til Domaine Clavel i Languedoc. Finn Olafsson er kendt for sin tid som guitarist i ACHE, for sin instrumentale guitarmusik og for sine samarbejder med Anders Roland, Pia Raug, Anne Linnet og mange, mange andre. Han er desuden medredaktør af Jens Rømers bog og indehaver af Musikforlaget Olafssongs.
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur